zondag 17 juni 2012

Oranjegekte (2)


Het is weer voetbaltijd. Dit keer heb ik geen Oranje leeuwentooi op. (zie blogbericht Oranjegekte 1)
De televisie staat aan op Nederland 1 waar hevig gediscussieerd wordt over …voetbal. Ik laat het aanstaan, misschien komt het legioen ook nog in beeld in de rust. Dat vind ik leuk. Ik houd niet van voetbal. Maarrrr… we gaan winnen vanavond, dat voel ik aan mijn water. Zes doelpunten. Of die goals alleen voor Oranje is weet ik niet. Koffiedik kijken kan ik niet. Ik ga wel even een kopje koffie zetten in mijn pas geverfde schone keuken. Wait a sec, ik ben zo terug.
Daar ben ik weer. Ben tijdens het koffiezetten even naar boven gelopen en een oranje T-shirt klaargelegd.
Als ze winnen, dan trek ik dat morgen aan naar mijn werk. Ik overtref mijzelf.  In ieder geval vind ik dat ik mijzelf overtref want daarnet heb ik honderd en vijftig foto’s van het koor waarbij ik zing geupload en in een Picasa album gezet. Had ik beloofd. Prachtige uitvinding, maar ik werd er wiebeldekriebel gestoord door. Oh, wat ergerde ik mij. Geen foto kwam op de juiste volgorde, daarbij verdubbelden ze zich en plaatsten zomaar uitzichzelf ook in dat album. Om gek van te worden. Blij dat al die foto’s er eindelijk stonden, heb ik direct de link verstuurd. Nog geen reactie gehad. Hopelijk vinden de meiden het een leuke herinnering.  Het lijkt op een collage, het is toch nog wat geworden. Collage van smartelijk kijkende zingende vrouwen vermengd met foto’s van vrolijkheid. Vult elkaar goed aan. Foto’s van een mooie zonnige dag waar we buiten konden zingen en het geluid niet wegwaaide. Topdag.
Het voetbal gaat beginnen. Om een de hele wedstrijd te gaan kijken is me wat te veel. Ik ga de tafel opruimen, ontdoen van alle paparassen. Buiten is het weldadig stil, bij de buren ook.
Toch hoop ik oprecht dat af en toe gejuich de stilte zal doorbreken. Een dergelijk Oranje fan ben ik. Het zou heel leuk zijn als we zouden winnen. We gaan winnen. 

1 opmerking:

Tilly Kuiper zei

Nederland-Portugal werd 1-2

Ik ben blij dat ik mijn geluk niet laat afhangen van voetbal.