vrijdag 12 december 2014

KruispuntZij staat op een kruispunt. Het is er druk. Druk in haar hoofd. Hoe is ze in hemelsnaam hier beland? Ze dacht dat ze de juiste weg had ingeslagen, maar voor de zoveelste keer staat ze op een kruispunt. Wat is het er druk.  Hoé dan ook, ze is op dat kruis-punt aangekomen en daar blijven voelt niet écht jofel. 

Ze ziet de verschillende wegen. Ze zou geen vragen aankunnen, dat zou gelijk weer de activiteit in haar hoofd aanzwengelen. Het is er al zo druk. Dus wegwezen van deze plek.
Er blijven zitten heeft geen zin, dus … ademen maar en gaan met die banaan van het kruispunt af door gedachten weg te ademen, gevoelens doorstaan. Naar dat éne stille plekje in zichzelf. Dóorleven om te kunnen doorleven? Om gek van te worden. Het hoeft niet altijd. Ze dacht toch echt alles gehad te hebben. Maar vannacht heeft ze alle phantoompijn gedachten weer eens doorstaan.

Stappen blijven nemen, richting kiezen. Al is het de radio aanzetten. Classic FM aan. De muziek laten dansen om, rond en door haar heen. Kalm aan bewegen. Vandaag rustig aan doen.Ze belooft haar hart niet te streng te zijn voor zichzelf. Morgen is er weer een dag. Zo dadelijk naar buiten, lopen, bewegen in de wind. Uitwaaien. Leeg hoofd krijgen.


Ze koos om te kiezen. Ze maakt zichzelf rustig, héel rustig. Ademt, ademt, adem, lach en huil. Huil en lach om jezelf. Vanavond lekker bijtijds naar bed na een te korte nachtrust? Bed verschonen met het nieuwe beddengoed. Anders doet ze dat de avond voor haar verjaardag, nu een paar dagen eerder. Een schoon bed is als het toppunt van goed voor jezelf zorgen vindt zij. Mmmm

Ze denkt aan Toon Hermans en neuriet een liedje.

Opeens is ze trots op zichzelf. Haar tafel is nog steeds - sinds gisterenavond- opgeruimd. Een zegen. Houden zo. En …ze heeft afgelopen week best heel veel stappen genomen. Ze is gewoon moe. Ze legt haar linker hand al ademend op haar buik en de rechter op haar hartstreek, wrijft erover en zegt: dank je wel.
 

Dan gaat ze aan de tafel zitten en schrijft een verhaal om al haar phantoom gedoe te sublimeren en voelt zich opeens weer wat beter.

Geen opmerkingen: