dinsdag 8 augustus 2017

laten gaan

Haar bui, haar zeer gedeprimeerde bui laten gaan, laten gaan, laten gaan. Geen voeding geven, niet richting depressie. Laten gaan, laten gaan, laten gaan. Geen voeding geven. Ze ziet de wereld weer eens niet zitten, terwijl dit de enige plek is waar we nu behoren te zijn. De Aarde is haar dierbaar. Niet, zoals er mee wordt omgegaan. Maar ja, ze kan er geen bal aan veranderen. Zelf heeft ze ook haar tekortkomingen. Vandaag geeft ze het in iedergeval op. 


 De regen stroomt gestaag. De tuin is van een weergaloze schoonheid. Ja, ze dankbaar dát er regen is, in sommige landen is er geen water. Wij in overvloed net als haar tranen. 

De telefoon gaat, haar dochter. Ze neemt op. Verbinding. 

Verbinding …
Ze babbelen even. Dan zeggen ze elkaar dag. 
De lamellen heeft zij deels gesloten. De wereld buitensluitend, 
vandaag heeft ze dat nodig. ‘Morgen zal het weer beter gaan’ 
motiveert ze zichzelf. Ze rilt. De dagen zijn al aan 
het korter worden. Wat kan ze er slecht tegen. Straks toch naar 
buiten, aan de beweegnorm voldoen.?

Ga maar schilderen, doe maar.’ Echter, ze heeft geen puf om gehoor te geven aan dat stemmetje. Dat immer positieve, soms strenge, motiverende stemmetje. Het is meestal bij haar. Lief, 
lief  stemmetje. Dank je wel. Ik wil even niets. Heuleumeul niets, mag dat ook? Lazerstraal op.Het stemmetje zwijgt, zwaar gevoel zwelt op in haar borststreek.  Ze pakt als een kind de grote AH berenknuffel en houdt hem tegen zich aan. Een zachte knuffel. Ze kocht hem voor haar poezebeestje. Poezebeest ligt boven.


Ze is wanhopig, want ze weet dat om soelaas te hebben ze schrijven nodig heeft en ze dit in haar Blog zal plaatsen. Dan heb je kans op invullen, aannames en weet ik veel wat van anderen. Schrijven: 
hemel en hel tegelijkertijd. Het kan haar geen biet meer schelen. 
Ze laat gaan. Ze laat gaan. Ze laat gaan. Gaat ze? Nee, ze laat het.

Langzaam spiraalt ze weer omhoog als een zwemmer uit 
het diepe. Dan haalt ze diep adem. Geen opmerkingen: