woensdag 29 november 2017

motiveer jezelf

In het kader van het: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen bekijkt zij het nieuwe hulpmiddel dat zij heeft aangeschaft ter meerdere glorie van beter leren lopen. Hopelijk heeft zij het slechts voor korte tijd nodig. Zij motiveert zichzelf en ze pimpt het karretje op met vier kleine kunstbloemen en een knuffelbeertje. Het maakt haar blij als een kind. Dat is fijn. Zal ze er nog een te gekke zomerhoed bij opzetten. Dat zal vast haar zwarte winterjas opfleuren?

Nee, doe maar niet. Niet te veel opvallen. De hoed blijft thuis. Buiten komt ze iemand tegen en opgetogen zegt ze:‘ja, ik ben met de rollator naar buiten, ik loop nu rechter en de pijn is daardoor minder. Vanaf nu zal het sneller beter gaan. En ... kijk, ik heb een kleine versiering aangebracht om mij minder bejaard te doen voelen. Leuk he?’
‘Vréselijk’ krijgt ze als weerwoord  toegebitst. Ze krijgt een opsomming van mensen die zichzelf voor schut zetten door er zo bij te lopen. 
Waarom kan een ander niet blij zijn met of voor haar? 

De volgende ochtend wordt ze wakker. Ze begroet de nieuwe dag op deze langzaam naar het licht draaiende planeet. Zo bijzonder. ‘Laat je niet kisten’ spreekt ze zichzelf toe. ‘Kom op, motiveer jezelf. Kom op.’ Maar eigenlijk wil ze niet meer.