zondag 19 november 2017

Overprikkeld

Tip: indien iemand - dit persoontje- overprikkeld is en die energie er nog steeds niet uit kan wandelen of fietsen omdat de benen meer pijn doen dan eerst en ze het niet popie jopie doen, ga dan asjeblieft geen vragen stellen van: waarom heb je niet dit gedaan? Waarom sport je als een 18 jarige? Waarom ga je nu niet naar de dokter? Waarom heb je zus en zo niet geregeld? Waarom ga je 
niet verhuizen en gelijkvloers wonen? Kun je je bed niet beneden krijgen? Etcetera, etcetera, etcetera ... al die vragen maken het volle hoofd nog voller en blijven repeterend resoneren. Iedere vraag genereert beelden, associaties en mogelijke  antwoorden.
Het lukt mij nu niet om mij naar een ander te plooien. Sorry. En ...zoals ik al zei: nee, wandelen, fietsen of wat dan ook lukt nog niet. Het beetje lopen is ook weer af naar nul. 
@ telefoon gaat uit @ ben out of order
@ ik ben best een sociaal mens, maar vragen zijn een kwelling bij overprikkeld zijn, en vooral - ja, ik schreef het al- als je die energie er niet uit kunt bewegen. 
Ja, ik weet heus wel dat ieder met de beste bedoelingen geïnteresseerd vraagt. Daar ben ik dankbaar om. Echter, ik stelde zelf een paar vragen om hulp en zoek een kleiner aquarium eventueel in ruil voor mijn grote bak, die te groot is geworden voor drie vissen. Niets meer en niets minder. En nee, ik ga niet zomaar mijn vissen wegdoen. Mijn twee algeneters zijn al 14 jaar huisgenootjes. Daar heb ik een band mee. Zo ook met mijn sluierstaart. Ik zorg voor mijn dieren tot hun einde. Ook kan ik goed voor mijzelf zorgen, alleen gaat het nu wat moeilijker. Daarom gaf ik aan wat ik nodig heb. Vragen, zeker over verhuizen en dergelijke kan ik niet behappen nu. Het heeft niets met herstellen te maken.


Dit was deze nieuwe maan🙄 @ een zeer overprikkelde die even niet Zen is.

Geen opmerkingen: