donderdag 7 december 2017

Over sporten, boosheid/ woede en ...Zen hier en NU 🧘🏻‍♀️

In dit 70ste levensjaar dat bijna vol is en ten einde, is er een aankijken. Een aankijken- meer dan ooit- van mijn leven dat was. Een terugblikken, een weer ervaren, een weer voelen. Er is een kans om te schrijven. Niets moet. Geen dwang. 
Er is een groot verdriet in mij. Een groot gat. Te groot voor woorden, geschreven of gesproken. Ook voorbij boosheid. Doch de inner rijkdom van wat het leven mij ook schonk en schenkt is steeds zichtbaarder. Ik voel het steeds meer dag na dag na dag. In deze periode van steeds weer beter leren lopen, richting wandelen en richting fietsen ook is er het begin van de rest van mijn leven. Mijn nieuwe leven. Alles is anders en toch ook hetzelfde. Ik zie mijn tekortkomingen en ik zie mijn kwaliteiten. Ik mag kiezen. Ik kan kiezen.
Het is bijna 9 uur.
In het andere dorp begint het sporten waar ik precies vijf weken terug niet meer mee verder kon. Fel, zo fel was ik. Bewegen op Adéle’s ‘ik steek de regen aan.’ Wanhopig en steeds woester vuur brandde door mijn lijf. Boos. Wás het wel míjn boosheid?
Ik was het en toch ook niet, doch ik begrijp mijzelf.

Zen, voel ik mij hier en nu. Hoewel ik weet dat die gevoelens van destijds oproepbaar zouden kunnen zijn wil ik die boosheid geen voeding geven. Ik accepteer dat ik mij zo kan voelen. Ga ik ooit daar verder sporten? Eerst weer kunnen fietsen. Misschien dan naar de sportschool en praten over boosheid. Oproepen of niet?
Dat ‘ho’ teken van mijn lijf, zie ik wel als een teken.

 9 uur. De groep begint.

Opeens voel ik die opzwepende muziek weer in mijn hoofd en mijn lijf. Mijn hart gaat als een drum. Een verslaving? Straks 5 minuten steps proberen in mijn tempo? Kijk, we zijn er weer🙄. Wát is mijn tempo? Ik kies om mij bewust te blijven dat ik afhankelijk ben van mijn benen. Dank je benen.

Zen voel ik mij. Hier en ...NU! Toch stroomt de levenskracht door mij heen. @dankbaar.2 opmerkingen:

Corina Bloem zei

En zij van Bloem?
Die is dankbaar voor
haar vriendschap van jou en mij. 😘

Tilly Kuiper zei

Dank je wel, Bloem🍀💕🍀