vrijdag 26 januari 2018

🤝✌️Communicatie

De gezichtsuitdrukking en hoe men uit de ogen kijkt wanneer men iets zegt is van wezenlijk belang. Dit merkte ik gisteren  op doordat een Whats app gesprek verdrietig verliep. Het geeft mij een onmachtig gevoel wanneer er miscommunicatie is. Want het ligt nooit in mijn intentie om iemand bewust te kwetsen, vooral wanneer diegene een groot verdriet met zich meedraagt.(Omgekeerd is het ook naar om
gekwetst te worden .) Meestal luister ik en spreek het hoognodige. Of ( dat kan ook) ik raak geblokkeer. En /of  ga de inner stilte 
opzoeken of  ... ik doe mijn uiterste best om iets zo diplomatisch 
mogelijk duidelijk trachten te maken. Maar ja, ook dát kan op wederzijds onbegrip stuiten🤔.
Hoe dan ook. Communiceren in welke vorm dan ook blijf ik soms best moeilijk en ingewikkeld vinden. Het is een kunde die ik soms niet goed beheers. App communicatie kunde is nog de meest benijdenswaardige. Hoewel, goed communiceren via een Blog ook benijdenswaardig is.
Ook hier kan het éen en ander verkeerd geinterpreteerd worden. Ook hier kan iemand mij invullen vanuit het hoe de waard is vertrouwd hij zijn gasten modus.
Ook hier en niet alleen per whats app.

Ja, je kunt nog zoveel invoelen. Echter, uitstraling, gezichtsuitdrukkingen en oogcontact blijven van wezenlijk belang bij communicatie.
Geen opmerkingen: