zondag 11 maart 2018

🦕🦖🐝🐜Natuur

Vanuit mijn slaapkamerraam zie ik twee kraaien  afwisselend huppen en lopen. Door de plassen, over de besteende straat en stoep huppen zij van plek tot plek. Af en toe gaan de koppen omlaag en lopen zij, langzaam pikkend naar voedsel. Is dat er? Nee.
Weinig tot geen voedsel. Vele tuinen zijn versteend. In vele tuinen zijn ze niet welkom en worden weggejaagd, terwijl de aarde ook van hen is.Wat heeft de mens door de eeuwen veel ingepikt van de Natuur. Steeds meer en meer. Groter, hoger en beter.
Niets mis met creativiteit, maar gaat het  niet om de balans? Om respect voor al wat leeft te hebben? Is een deel der mensheid als dinosaurussen geworden😁?

De tijd van de dinosaurussen is zeer lang geleden. Dergelijke grote dieren hadden ruimte. Ruimte, die wij mensen ingepikt hebben. De ‘evolutie’ van de immens grote dieren is vervangen door kleinere. Zelfs deze hebben nu steeds minder ruimte. Zelfs het kleinste insect is door velen ongewenst en vindt men eng. Terwijl zonder insecten de voedselketen in elkaar dondert. 

Toch veranderen de tijden, er is meer bewustzijn met respect aan het groeien ten aanzien van de Natuur in het algemeen. Groepen mensen bundelen hun krachten

De kraaien huppen en lopen over de nette stoep. ‘Netjes’ zonder groen. Ik constateer: dat is de   Natuur der Nederlandse Gemeentes. Schoon noemt men het. Op de maan is het helemaal schoon! Geen greintje ‘onkruid.’ 

Even denk ik terug aan het dinosaurus tijdperk. Heftige tijden

Nu ga ik schilderen. Met spraypaint 🤭en acryl? Hypocriet? 🤔Yep. Anderzijds scheid ik afval, heb alleen de hoognodige apparaten in  huis. Eet milieu bewust. Ook omdat ik niet anders kies. Mijn was droogt door de zon of de verwarming.😁 en ik doe wat in mijn kunnen ligt. 

Zo heeft ieder mens zijn voors en tegens. Ik tracht op mijn manier mijn balans te houden in mijn leven. Een ieder doet dit op de eigen manier en dat is oké. Toch moest  dit stukje geschreven worden. 


2 opmerkingen:

Corina Bloem zei

En ik ben blij dat je het schrijft.
Het maakt extra bewust. Niets mis mee.

Tilly Kuiper zei

👍🏼Dank je, Bloem.